Doula

Ik streef ernaar dat jij bevalt op een manier die bij je past. Daarvoor is het nodig dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en rechten die je hebt als barende vrouw. Als doula voorzie ik je objectief van deze informatie, zodat jij de juiste keuzes kan maken. Mijn begeleiding is onvoorwaardelijk en continu. Of je nou kiest voor een geplande keizersnede of een hands-off badbevalling in je eigen woonkamer, ik ben er voor je.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je graag goed voorbereidt op je bevalling met mij als doula, maar liever zonder mijn aanwezigheid bevalt. Dat is geen probleem. Als ik mijn werk goed heb gedaan, heb je mij niet nodig tijdens het moment suprême :) Onderaan deze pagina vind je mijn aanbod. 

Antwoord op veelgestelde vragen over een doula, vind je  hier.

Werkwijze

Kennismaking

We beginnen met een informele en gratis kennismaking. Tijdens dit (online) gesprek vertel je me waar naar je op zoek bent in een doula. We onderzoeken of er een klik is en of we kunnen samenwerken tijdens deze mooie periode in je leven. Als er een match is, dan starten we met drie voorbereidende gesprekken. Mijn werkgebied strekt zich uit tot ca. 60 minuten rijden vanaf Culemborg.

 

 

Voorbereidende gesprekken

We ontmoeten elkaar gemiddeld 3 keer tijdens je zwangerschap.  In de tussentijd kan je me altijd laagdrempelig bereiken via mail of whatsapp. Ik antwoord gewoonlijk binnen 24 uur. 

Tijdens de gesprekken leren we elkaar beter kennen. We bespreken het uitgebreide intakeformulier dat je hebt ingevuld. Mijn doulabegeleiding is altijd maatwerk. We gaan in gesprek over jouw wensen, angsten, behoeften en overtuigingen rondom zwangerschap en bevalling. Ik beantwoord al je niet-medische vragen en voorzie je van objectieve informatie. Samen onderzoeken we wat jouw kernwaarden zijn tijdens de bevalling. We maken een plan hoe we deze waarden kunnen borgen, ook wanneer je bevalling anders loopt dan je had gewenst (bavalplan). We gaan praktsich aan het werk en oefenen met bevalhoudingen, als je dat wilt. Tijdens elke ontmoeting is er ook ruimte voor een ontspannende behandeling. 

Alle gesprekken duren 1,5 tot 2 uur en zijn bij jou thuis. 

De Bevalling

Jij bepaalt vanaf wanneer ik aanwezig ben tijdens de bevalling. En ik ga pas weg wanneer je kindje er is en je het vertrouwen hebt dat het goed is. Ook wanneer een bevalling medisch wordt (je verloskundige draagt je over aan de gynaecoloog) blijf ik bij je. Tijdens de bevalling ben ik volledig toegewijd aan het geboorteproces. Ik heb tijdens jouw bevalling geen andere verplichtingen en verleen continue ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Ook de zorg voor andere kinderen neem ik graag voor mijn rekening tijdens de bevalling.

Als doula ben ik onderdeel van jouw gekozen bevallingsteam. Ik ondersteun jouw wensen & behoeften en respecteer de kennis & kunde van de medische professionals. 

Na de Geboorte

In overleg kom ik na de geboorte van je kindje nog een keer bij je langs. We bespreken je ervaring van de bevalling. Ik beantwoord al je vragen. Samen brengen we in kaart op welke gebieden je ondersteuning kan gebruiken. Die verleen in zelf of verwijs ik je door naar professionals uit mijn netwerk.

Postpartum Sessie

Naast doula, ben ik ook humanistisch geestelijk verzorger: ik ga met mensen in gesprek over zingeving & levensvragen. Je zwangerschap en bevalling kan nogal wat levensvragen oproepen. Want moeder worden gaat niet alleen over het krijgen van kinderen. Het gaat ook over jezelf opnieuw uitvinden. Wanneer je moeder wordt, ga je een transitie door als vrouw. From maiden to mother. Je vervult een nieuwe rol, die je eerder nog niet had. Dit betekent dat je niet alleen je kind(eren) en eventuele partner (opnieuw) moet leren kennen, je moet ook jezelf opnieuw leren kennen. Tijdens een postpartum sessie is er ruimte voor al je overwegingen, vragen, onzekerheden en ervaringen. Soms is praten moeilijk of ben je daar (nog) niet aan toe. Via lichaamswerk vinden we dan vaak een ingang naar een thema of gesprek. 

 

MomCircle is een initatief van Niki van Houten: moeder, doula, humanistica en pedagoge.

Als doula ondersteun ik jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. 

Zwangerschap, geboorte en moederschap brengt veel bij je teweeg. Het leven zoals jij het kende staat volledig op z'n kop. Het is raadzaam om tijdens deze transformatieve periode stil te staan

Wat anderen zeggen over MomCircle

Mijn ervaring met Niki is heel positief! Ik heb haar gevraagd mij te begeleiden bij mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste zwangerschap en bevalling waren niet zo uitgepakt als ik van te voren had gehoopt en ik voelde...

"Moeder 2 kinderen"

Niki was very intuitive. She gave me space where she felt I needed it and stepped in to see if I needed some more support. Niki has a wonderful energy and very warm presence.

"Moeder"

Niki was very easy to talk to and to connect with.

"Vader "

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven

MomCircle
Wijsenbeekweg 14        4105 DA      Culemborg    E: info@momcircle.nl       M: 06-24 98 41 98

MomCircle
Wijsenbeekweg 14

4105 DA Culemborg 
E: info@momcircle.nl
M: 06-24 98 41 98

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | © 2017 MomCircle | Realisatie Matthja Grafisch Ontwerp!