Werkwijze

Ik streef ernaar dat jij bevalt op een manier die bij je past. Daarvoor is het nodig dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en rechten die je hebt als barende vrouw. Als doula voorzie ik je objectief van deze informatie, zodat jij de juiste keuzes kan maken. Mijn begeleiding is onvoorwaardelijk en continue. Of je nou kiest voor een geplande keizersnede of een hands-off badbevalling in je eigen woonkamer, ik ben er voor je.

Meer informatie over wat een doula doet, vind je  hier.

Kennismaking

We beginnen met een informele en gratis kennismaking bij jou thuis. Tijdens dit gesprek vertel je me waar naar je op zoek bent in een doula. We onderzoeken of er een klik is en of we kunnen samenwerken tijdens deze mooie periode in je leven. Als er een match is, dan starten we met drie voorgesprekken.

 

 

Voorgesprekken

Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar beter kennen. We bespreken het uitgebreide intakeformulier dat je hebt ingevuld. We gaan in gesprek over jouw wensen, angsten, behoeften en overtuigingen rondom zwangerschap en bevalling. Ik beantwoord al je niet-medische vragen en voorzie je van objectieve informatie.

Het tweede gesprek staat in het teken van je bevalplan. Wellicht heb je hier al over nagedacht, misschien is het nieuw voor je. We onderzoeken samen wat jouw kernwaarden zijn tijdens het baringsproces. Samen maken we een plan hoe we deze waarden kunnen borgen, ook wanneer de situatie anders verloopt dan je had gewenst. Een bevalling kan je niet plannen, maar je kan wel heel goed voorbereid zijn.

Het derde gesprek is meer praktisch van aard. We gaan oefenen met baarhoudingen! Ik laat je zien welke mogelijkheden er zijn en geef je verschillende tips. Daarnaast is er voldoende ruimte voor alle vragen die nog onbeantwoord zijn.

Alle gesprekken duren 1,5 tot 2 uur

De Bevalling

Jij bepaalt vanaf wanneer ik aanwezig ben tijdens de bevalling. En ik ga pas weg wanneer je kindje er is en je het vertrouwen hebt dat het goed is. Ook wanneer een bevalling medisch wordt (je verloskundige draagt je over aan de gynaecoloog) blijf ik bij je. Tijdens de bevalling ben ik volledig toegewijd aan het geboorteproces. Ik heb tijdens jouw baring geen andere verplichtingen en verleen continue ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Ook de zorg voor andere kinderen neem ik graag voor mijn rekening tijdens de bevalling.

Als doula ben ik onderdeel van jouw gekozen bevallingsteam. Ik ondersteun jouw wensen & behoeften en respecteer de kennis & kunde van de medische professionals. 

Na de Geboorte

Zes tot tien dagen na de geboorte van je kindje kom ik bij je langs. We bespreken je ervaring van de bevalling. Ik beantwoord al je vragen. Samen brengen we in kaart op welke gebieden je ondersteuning kan gebruiken. Indien gewenst verwijs ik je door naar professionals uit mijn netwerk.

Postpartum sessie

Naast mijn werk als doula, ben ik ook humanistisch counselor: ik ga met mensen in gesprek over zingeving & levensvragen. Je zwangerschap en bevalling kan nogal wat levensvragen oproepen. Daarnaast gaat moeder worden niet alleen over de zorg voor je kind(eren). Het gaat ook over jezelf opnieuw uitvinden. Wanneer je moeder wordt, ga je een transitie door als vrouw. Je vervult een nieuwe rol, die je eerder nog niet had. Dit betekent dat je niet alleen je kind(eren) en eventuele partner (opnieuw) moet leren kennen, je moet ook jezelf opnieuw leren kennen. Tijdens een postpartum sessie is er ruimte voor al je overwegingen, vragen, onzekerheden en ervaringen. Des gewenst kunnen we een aantal vervolggesprekken inplannen. Ongeveer halverwege je kraamperiode van 40 dagen, kom ik weer bij je langs. Des gewenst kunnen we meerdere sessies inplannen.

 

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

MomCircle is een initatief van Niki van Houten: moeder, humanistisch geestelijk verzorger, pedagoog, yoga, -en meditatiebeoefenaar.

Individuele begeleiding waarin we samen opzoek gaan naar antwoorden op jouw vragen. 

Een hele dag voor jezelf! Bomvol inspiratie, rust en aandacht. 

Wat anderen zeggen over MomCircle

Na de geboorte van mijn tweede kindje voelde ik me heel lang niet meer als mij zelf. Ik moest echt ontzettend wennen aan de nieuwe samenstelling van ons gezin. De gesprekken met Niki hebben me toen geholpen om weer wat...

"Femke"

Tijdens mijn zwangersap begon ik heel erg te twijfelen en werd ik best wel angstig als ik over de toekomst nadacht. Via een vriendinnetje kwam ik toen bij Niki terecht. In het begin vond ik het wel raar om hierover te...

"Moniek"

Ik heb me aangemeld bij MomCircle omdat ik eens met mezelf bezig wilde gaan in plaats van met anderen. Ik had nog nooit echt zulke gesprekken gehad met iemand en het leuk me gewoon wel een keer fijn om dat te doen. Dat...

"Leonie"

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven

MomCircle
Wijsenbeekweg 14        4105 DA      Culemborg    E: info@momcircle.nl       M: 06-24 98 41 98

MomCircle
Wijsenbeekweg 14

4105 DA Culemborg 
E: info@momcircle.nl
M: 06-24 98 41 98

Algemene voorwaarden | © 2017 MomCircle | Realisatie Matthja Grafisch Ontwerp!