Hartgedragen Moederschap

Toen je moeder werd, veranderde je leven volledig. Vanzelfsprekend, er was ineens een heel nieuw mensje in leven dat al je tijd en aandacht vroeg. In praktische zin was alles anders. Maar ook emotioneel, relationeel, fysiek, maatschappelijk en spiritueel maakte je veranderingen door. Zelfs de wetenschap vertelt ons dat je brein is veranderd sinds je moeder bent. Moeder worden is een enorme identiteitsshift. Vrijwel alle moeders vragen zich af wie zij zijn nu zij moeder zijn. 

We kunnen dus wel stellen dat het moederschap een gelaagd proces is dat rust, tijd en aandacht vraagt.

Maar wanneer heb je dat? Want in het moederschap ben je altijd bezig. Met voeden, slapeloze nachten, school, de was, halen & brengen, werken, sociaal 'moeten '(en willen), kleding uitzoeken/ruilen/weggeven/(ver)kopen. En voor je het weet is het weer Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of een of ander jaarfeest dat je graag zou willen vieren. Niet te vergeten alle opvoedingsvraagstukken die je in je schoot geworpen krijgt. Doe ik het wel goed? Wat geef ik mijn kind mee? Zou ik niet beter zus of zo... ?

Herken je dat? Dat je eigenlijk altijd in de weer bent. Dat je geen tijd lijkt te hebben om stil te staan bij dat wat zich allemaal afspeelt. In je leven met je kinderen en je partner. Maar ook in je binnenwereld. Herken je het gevoel dat de glans er soms wel een beetje van af raakt? En dat zingeving en verbinding ver te zoeken zijn?

Wanneer je vergeet om regelmatig naar binnen te keren, is het gemakkelijk jezelf te verliezen. En dan raak je uit verbiding. Met jezelf. Met je partner. Maar uiteindelijk verlies je ook de verbinding met je kind. 

Diep van binnen voel je waarschijnlijk wel dat het ook anders kan. Dat je de verbinding kan herstellen. Dat je de weg kan terugvinden naar je innerlijke kracht. 

Want hoewel het moederschap een intense en ontregelende ervaring is, is het ook de grootste uitnodiging om op ontdekkingstocht te gaan naar jezelf. 

En dat is precies wat je doet tijdens het Hartgedragen Moederschaps-traject: op ontdekkingstoch naar jezelf. 

 • Tijdens drie sessiedagen duik je de diepte in om te ontdekken wie jij in essentie bent. Als moeder én als mens. 
 • Met 6 tot 12  gelijkgestemde moeders
 • Onder begeleiding van Niki (geestelijk verzorger, doula en pedagoog)

 

Je werkt onder andere aan de volgende thema's:

 • Innerlijk kind. Zodat je leert herkennen wat jouw triggers zijn.
 • Moederlijn en familielijn. Zodat je inzichtelijk krijgt hoe je bent gevormd als moeder.
 • Geboorte-ervaring. Omdat de manier waarop je geboorte gaf (onbewust) veel parallelen vertoont met de manier waarop je moedert.
 • Opvoedvragen. Omdat je moeder-zijn altijd in relatie tot je kind is. En opvoeden is nou eenmaal rete ingewikkeld
 • Zingeving. Zodat je leert herkennen waar voor jou de schoonheid en de troost ligt
 • Waarden. Omdat dit het fundament van je leven kan zijn.
 • Gemeenschap. Zodat je ontdekt wie of wat jouw gemeenschap vormt. Hartgedragen moederschap valt of staat met een hartgedragen gemeenschap.
 • Zelfzorg. Geen bubbelbad en sauna. Maar echte focus op en zorg vóór jezelf.

 

Hartgedragen moederschap is focus óp en zorg vóór jezelf. Het is moederschap vanuit jouw hart, jouw essentie. In verbinding met jezelf, je partner en je kinderen. Zodat je de lens waardoor je je kinderen ziet, schoonveegt en je met liefdevolle aandacht aanwezig kan zijn.

Het Hartgedragen Moederschapstraject is bedoeld voor bewuste moeders die opzoek zijn naar meer verdieping als moeder en mens

 

 

 

 

 

 

MomCircle is een initatief van Niki van Houten: moeder, doula, humanistica en pedagoge.

Als doula ondersteun ik jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. 

Zwangerschap, geboorte en moederschap brengt veel bij je teweeg. Het leven zoals jij het kende staat volledig op z'n kop. Het is raadzaam om tijdens deze transformatieve periode stil te staan

Wat anderen zeggen over MomCircle

Niki was very easy to talk to and to connect with.

"Vader "

Niki was very intuitive. She gave me space where she felt I needed it and stepped in to see if I needed some more support. Niki has a wonderful energy and very warm presence.

"Moeder"

Mijn ervaring met Niki is heel positief! Ik heb haar gevraagd mij te begeleiden bij mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste zwangerschap en bevalling waren niet zo uitgepakt als ik van te voren had gehoopt en ik voelde...

"Moeder 2 kinderen"

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven

MomCircle
Wijsenbeekweg 14        4105 DA      Culemborg    E: info@momcircle.nl       M: 06-24 98 41 98

MomCircle
Wijsenbeekweg 14

4105 DA Culemborg 
E: info@momcircle.nl
M: 06-24 98 41 98

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | © 2017 MomCircle | Realisatie Matthja Grafisch Ontwerp!